HTML

Mit ígér a Fidesz?

Egyes politikusok, közírók, médiaszemélyiségek megpróbálják elhitetni a közvéleménnyel, hogy a legnagyobb ellenzéki párt - az embereket félrevezetve - könnyű életet, sok pénzt, gondtalan éveket ígér a 2010-es választások után. De tényleg ezt mondja a Fidesz?

Friss topikok

Indavideó

Címkék

áder (1) adócsökkentés (11) áldozat (1) államadósság (1) atv (1) azurák (2) bajnai (1) blikk (2) bloomberg (1) corvinus (1) csányi (1) csöbör katalin (1) csoda (2) debrecen (2) dedi (2) demján (1) dunaújváros (1) edelény (1) egészségügy (1) európai néppárt (1) évértékelő (1) fidesz (55) foci (1) frakcióvezető (1) frizbi (1) gazdaság (16) gréczy zsolt (1) gyurcsány korszak (2) hajdú péter (1) helyi téma (1) heti válasz (1) hódmezővásárhely (1) ígéret (8) imf (1) index (2) infláció (1) ingatlanadó (1) iván lászló (2) járai (2) jobbik (11) kampánnyitó (1) kampány (24) kánaán (3) kdnp (1) kétharmad (1) kiadáscsökkentés (2) költségvetés (11) kósa lajos (7) kövér (6) közigazgatás (1) mádi lászló (2) malév (1) március 15 (1) matolcsy (3) mikola (1) minimálbér (1) miskolc (2) mokka (2) mozgástér (1) mszp (12) munka (2) munkanélküliség (1) nagy kálmán (1) navracsics (7) népszabadság (1) nyíregyháza (1) nyugdíj (6) nyugdíjreform (3) oktatás (1) önkormányzat (1) orbán (16) orbán kormány (1) oszkó péter (2) ovtv (2) párt (14) pesty imre (1) pokorni (3) polgármester (3) politika (15) privatizáció (1) reálbér (1) recesszió (1) sebestyén lászló (1) semjén (1) sümeg (1) svéd modell (2) szalay tamás (1) szécsény (1) szíjjártó (1) szociális ellátórendszer (1) szólás szabadsága (1) tabán (1) tállai andrás (1) tiszavasvári (1) tizenharmadik havi nyugdíj (3) választás (21) választások (1) varga mihály (6) zsiga marcell (1) Címkefelhő

2010.02.02. 10:08 zoli29

Miről beszélnek Gréczyék?

2006 szeptembere óta tudjuk, hogy Magyarország korábbi miniszterelnökének politikai eszköztárában a "legbefolyásosabb lapok vezetői és vezető publicistái" fontos szerepet játszanak.
Hogy az ATV reggeli műsorának "Hírvita" rovatában tegnap és ma elhangzottak ennek tudhatók-e be, vagy csupán véletlen egybeesésről van szó, nem tudom. Mindenesetre először Gréczy Zsolt kormányzati tanácsadó, blogger és publicista (10:59-nél), majd egy nappal később Szalay Tamás, a Népszabadság újságírója (6:41-nél) tulajdonított a Fidesznek egy olyan választási ígéretet (a 13. havi nyugdíj ismételt bevezetése), amit a legnagyobb ellenzéki párt politikusai már több alkalommal is cáfoltak (lásd korábbi bejegyzéseimet itt és itt).
Az 1,6 millió nyugdíjas háztartásba eljuttatott levelében is mindössze három dolgot garantál a Fidesz: a nyugdíjak megvédését (bármit jelentsen is ez), a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozását és a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését. Tizenharmadik havi juttatással kapcsolatos ígéret nem szerepel a listán.

Érdekes, hogy Gréczy már egy egy héttel korábbi írásában is így fogalmaz: "Ha a Fidesz nyer, nyárra kiderül: van-e ezermilliárdos azonnali adó- és járulékcsökkentés. Van-e visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj. Ezek az ígéretek ugyanis elhangzottak."

A fenti kijelentésekre két magyarázat lehetséges. Az egyik, hogy Gréczy és Szalay nem ismerik a fideszes politikusok idevágó nyilatkozatait, és a párt nyugdíjasoknak szánt kampánykiadványát sem olvasták. Amennyiben erről van szó, komoly szakmai hibával állunk szemben, hiszen médiamunkások lévén nekik illene tisztában lenniük azzal, mit mondott, és mit nem mondott egy-egy politikus a nyilvánosság különböző fórumain.
A másik lehetséges magyarázat, hogy tudatosan próbálnak elültetni nem létező fideszes ígéreteket a közbeszédbe, hogy jobboldali választási győzelem esetén majd számonkérjék azokat a következő kormányon, ezzel megpróbálva Orbán Viktorra és a Fideszre is rásütni az "őszödi bélyeget".
Hogy melyik verzió igaz, arra valószínűleg a következő hetekben, hónapokban kapjuk meg a választ.

1 komment

Címkék: atv fidesz nyugdíj ígéret gréczy zsolt tizenharmadik havi nyugdíj szalay tamás


A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz-igeretek.blog.hu/api/trackback/id/tr801722056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radala 2010.02.03. 12:08:07

Ugye nem gondolod komolyan, hogy kérdés, hogy melyik válasz a valódi?
Szerintem inkább az a kérdés, hogy azt akarják elérni, hogy a választások után rossz legyen a Fidesznek, vagy azt akarják elérni, hogy már a választások előtt rossz legyen neki? persze valószínűleg mind a kettőt.
süti beállítások módosítása