HTML

Mit ígér a Fidesz?

Egyes politikusok, közírók, médiaszemélyiségek megpróbálják elhitetni a közvéleménnyel, hogy a legnagyobb ellenzéki párt - az embereket félrevezetve - könnyű életet, sok pénzt, gondtalan éveket ígér a 2010-es választások után. De tényleg ezt mondja a Fidesz?

Friss topikok

Indavideó

Címkék

áder (1) adócsökkentés (11) áldozat (1) államadósság (1) atv (1) azurák (2) bajnai (1) blikk (2) bloomberg (1) corvinus (1) csányi (1) csöbör katalin (1) csoda (2) debrecen (2) dedi (2) demján (1) dunaújváros (1) edelény (1) egészségügy (1) európai néppárt (1) évértékelő (1) fidesz (55) foci (1) frakcióvezető (1) frizbi (1) gazdaság (16) gréczy zsolt (1) gyurcsány korszak (2) hajdú péter (1) helyi téma (1) heti válasz (1) hódmezővásárhely (1) ígéret (8) imf (1) index (2) infláció (1) ingatlanadó (1) iván lászló (2) járai (2) jobbik (11) kampánnyitó (1) kampány (24) kánaán (3) kdnp (1) kétharmad (1) kiadáscsökkentés (2) költségvetés (11) kósa lajos (7) kövér (6) közigazgatás (1) mádi lászló (2) malév (1) március 15 (1) matolcsy (3) mikola (1) minimálbér (1) miskolc (2) mokka (2) mozgástér (1) mszp (12) munka (2) munkanélküliség (1) nagy kálmán (1) navracsics (7) népszabadság (1) nyíregyháza (1) nyugdíj (6) nyugdíjreform (3) oktatás (1) önkormányzat (1) orbán (16) orbán kormány (1) oszkó péter (2) ovtv (2) párt (14) pesty imre (1) pokorni (3) polgármester (3) politika (15) privatizáció (1) reálbér (1) recesszió (1) sebestyén lászló (1) semjén (1) sümeg (1) svéd modell (2) szalay tamás (1) szécsény (1) szíjjártó (1) szociális ellátórendszer (1) szólás szabadsága (1) tabán (1) tállai andrás (1) tiszavasvári (1) tizenharmadik havi nyugdíj (3) választás (21) választások (1) varga mihály (6) zsiga marcell (1) Címkefelhő

2010.01.05. 13:34 zoli29

Iván László: Nem beszélünk 13. havi nyugdíjról (+videó)

Iván László fideszes országgyűlési képviselő Korózs Lajos szociális államtitkárral (MSZP) vitázott az m1 "Ma Reggel" című műsorában.

A műsorvezető egy ponton felvetette: annak ellenére, hogy a közgazdász szakma üdvözli a tizenharmadik havi nyugdíj eltörlését, a pártok most mégis mintha azzal hitegetnék a nyugdíjasokat, hogy visszaadják nekik ezt a juttatást.



Idézet az adásból:

M.v.:
"A Fidesz is talán, ha jól emlékszem, akkor azt ígéri, hogy a 13. havi nyugdíjat megpróbálja visszaállítani, és Önök is (az MSZP - a szerk.), ugyan nem tizenharmadik havi nyugdíjról beszélnek, hanem nyugdíjprémiumról. Tehát mintha most meg megpróbálnák elfelejteni, hogy egy év csak tizenkét hónapból áll."

Iván: "Bocsánatot kérek, mi nem a 13. havi nyugdíjról beszélünk, hanem arról: meg kell állítanunk, hogy a nyugdíjak reálértéke továbbcsökkenjen."

Orbán Viktor után tehát újabb ellenzéki politikus szögezte le: a nyugdíjak reálértékének megőrzése igen, a tizenharmadik havi juttatás visszaállítása azonban nem szerepel a Fidesz tervei között.

5 komment · 1 trackback

Címkék: kampány politika választás mszp fidesz nyugdíj párt tizenharmadik havi nyugdíj iván lászló


A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz-igeretek.blog.hu/api/trackback/id/tr581648565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Emlékeztető 2010.01.06. 12:29:27

Na ezt a blogot jól elteszem a könyvjelzők közé, hogy tudjunk belőle az elkövetkezendő négy évben csemegézni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2010.01.05. 22:49:15

@zoli29:

Szerintem a rocksztár ezzel a linkkel ironikus célzást tett arra, hogy igenis léteznek fidesz-ígéretek, amelyek tündérország gyors és könnyű eljövetelét jövendölik, még ha te ezeket nem is veszed be ebbe a blogba. Apropó, hallottad már Orbán új ígéretét a sportbarátoknak? Egymilliárd jár majd a MOB-nak, és úgy általában ötször annyi jut majd a sportra.

Ez lehetne az új poszt. Mert ez is fidesz-ígéret, vagy nem?

zoli29 2010.01.06. 08:08:18

@Tilikov:

"léteznek fidesz-ígéretek, amelyek tündérország gyors és könnyű eljövetelét jövendölik"

Hadd halljam őket! ;)
Amikről az Index ír, azok valóban elhangzottak, és számon is lehet és kell is majd őket kérni, de azt neked is tudnod kéne, hogy azok nem egyenlőek "tündérország eljövetelével".

"Egymilliárd jár majd a MOB-nak, és úgy általában ötször annyi jut majd a sportra."

Az 1 milliárd nemzetgazdasági szinten nem egy jelentős összeg, hogy azt ne lehetne máshonnan átcsoportosítani. A következő kormánynak nyilván meglesznek a preferenciái, így pl. a sport, amire nem fogja sajnálni azt az 1 milliárdot.

Az ötszörösre emelt sporttámogatás pedig nagyságrendileg egy 60-100 milliárdos növekményt jelent 4 év alatt. Az nem kevés pénz, de új költségvetési szerkezettel és 2011-2012-től néhány százalékos gazdasági növekedéssel egyáltalán nem számít egy teljesíthetetlen ígéretnek. Remélem, be is fogják tartani.

Egyébként én egyáltalán nem azt akarom bizonyítani, hogy a Fidesznek ne lennének pozitív ígéretei, és ne ígérnének plusz forrásokat bizonyos területekre. Csupán azt jelzem, hogy az ígéretek mellett azt is elmondják a fideszes politikusok, hogy a következő években azért egyáltalán nem lesz könnyű az élet Magyarországon, és lesznek kényelmetlen intézkedések is. Ezt mindenki által visszakereshető interjúk és beszédek sora igazolja, amiket itt be is mutatok, úgyhogy elég nehéz lenne vitatni, hogy ezek valóban el is hangoztak.

civilkontrol 2010.01.08. 15:11:31

@rocksztar: Épp most irtam Mandineren zolinak, hogy teccik a blogja.

A Tiéd is teccik :o)
Mindkettőre szükség van.
Ezek azok az eszközök amik minket ojjjektivebb tájékozódásra, nagyjainkat meg felelősebb politizálásra serkentenek.

Riszpekt ide is, oda is!
süti beállítások módosítása