HTML

Mit ígér a Fidesz?

Egyes politikusok, közírók, médiaszemélyiségek megpróbálják elhitetni a közvéleménnyel, hogy a legnagyobb ellenzéki párt - az embereket félrevezetve - könnyű életet, sok pénzt, gondtalan éveket ígér a 2010-es választások után. De tényleg ezt mondja a Fidesz?

Friss topikok

Indavideó

Címkék

áder (1) adócsökkentés (11) áldozat (1) államadósság (1) atv (1) azurák (2) bajnai (1) blikk (2) bloomberg (1) corvinus (1) csányi (1) csöbör katalin (1) csoda (2) debrecen (2) dedi (2) demján (1) dunaújváros (1) edelény (1) egészségügy (1) európai néppárt (1) évértékelő (1) fidesz (55) foci (1) frakcióvezető (1) frizbi (1) gazdaság (16) gréczy zsolt (1) gyurcsány korszak (2) hajdú péter (1) helyi téma (1) heti válasz (1) hódmezővásárhely (1) ígéret (8) imf (1) index (2) infláció (1) ingatlanadó (1) iván lászló (2) járai (2) jobbik (11) kampánnyitó (1) kampány (24) kánaán (3) kdnp (1) kétharmad (1) kiadáscsökkentés (2) költségvetés (11) kósa lajos (7) kövér (6) közigazgatás (1) mádi lászló (2) malév (1) március 15 (1) matolcsy (3) mikola (1) minimálbér (1) miskolc (2) mokka (2) mozgástér (1) mszp (12) munka (2) munkanélküliség (1) nagy kálmán (1) navracsics (7) népszabadság (1) nyíregyháza (1) nyugdíj (6) nyugdíjreform (3) oktatás (1) önkormányzat (1) orbán (16) orbán kormány (1) oszkó péter (2) ovtv (2) párt (14) pesty imre (1) pokorni (3) polgármester (3) politika (15) privatizáció (1) reálbér (1) recesszió (1) sebestyén lászló (1) semjén (1) sümeg (1) svéd modell (2) szalay tamás (1) szécsény (1) szíjjártó (1) szociális ellátórendszer (1) szólás szabadsága (1) tabán (1) tállai andrás (1) tiszavasvári (1) tizenharmadik havi nyugdíj (3) választás (21) választások (1) varga mihály (6) zsiga marcell (1) Címkefelhő

2010.03.04. 18:25 zoli29

Nem lesz kolbászból a kerítés



Áder János, a Fidesz EP-képviselője Dunaújvárosban tartott lakossági fórumot. Előadása után a legnagyobb ellenzéki párt politikusa a Helyi Téma kérdéseire válaszolt. Részlet az interjúból:

- Ha most a Fidesz alakít kormányt, milyen nehézségekkel kell szembenéznie? Mikor lesz érezhető, mikor lesz látható valamilyen változás?
- Iszonyú gondok vannak, hiszen a munkanélküliség 13 éves rekordokat döntött, az államadósság az egekben, a gazdasági növekedésünk a béka feneke alatt, az infláció most megugróban van, legmagasabb az Európai Unióban. Szóval nagyon sok gond van, amit meg kellene oldania a következő kormánynak. Nekem nincsenek illúzióim, egészen biztos vagyok abban, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Kőkemény munka, jó néhány év munkája kell ahhoz, hogy ezeket a kedvezőtlen tendenciákat meg lehessen fordítani. Aki mást mond, szerintem nem mond igazat. Volt már ilyen helyzet: 1998-ban, amikor az Orbán-kormány elkezdett kormányozni, szintén az egekben volt az infláció, nagyon magas volt az államadósság, de sikerült 4 év alatt letornázni a munkanélküliséget, csökkenteni az inflációt, csökkenteni az államadósságot, és olyan programokat beindítani, mint amilyen a Széchenyi-terv volt, az otthonteremtési program vagy a diákhitelprogram, amelyek igenis az ország és a polgárok gyarapodását szolgálták. Igaz, hogy 4 év alatt nem lett kolbászból a kerítés. Most se lesz, ezt ne ígérje senki se. Nem is reális célkitűzés. Nem is hiszem, hogy a választópolgárok ma már ezt várnák. A választópolgárok nyugalmat akarnak, munkahelyeket, munkalehetőséget, azt, hogy gyermekeiket, unokáikat fel tudják nevelni, megfelelő képzésben részesíteni, el tudják indítani "a nagybetűs életbe". Ehhez kell szerintem egy következő polgári kormánynak segítséget nyújtani."

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság fidesz infláció dunaújváros áder munkanélküliség államadósság orbán kormány helyi téma


A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz-igeretek.blog.hu/api/trackback/id/tr991809330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása