HTML

Mit ígér a Fidesz?

Egyes politikusok, közírók, médiaszemélyiségek megpróbálják elhitetni a közvéleménnyel, hogy a legnagyobb ellenzéki párt - az embereket félrevezetve - könnyű életet, sok pénzt, gondtalan éveket ígér a 2010-es választások után. De tényleg ezt mondja a Fidesz?

Friss topikok

Indavideó

Címkék

áder (1) adócsökkentés (11) áldozat (1) államadósság (1) atv (1) azurák (2) bajnai (1) blikk (2) bloomberg (1) corvinus (1) csányi (1) csöbör katalin (1) csoda (2) debrecen (2) dedi (2) demján (1) dunaújváros (1) edelény (1) egészségügy (1) európai néppárt (1) évértékelő (1) fidesz (55) foci (1) frakcióvezető (1) frizbi (1) gazdaság (16) gréczy zsolt (1) gyurcsány korszak (2) hajdú péter (1) helyi téma (1) heti válasz (1) hódmezővásárhely (1) ígéret (8) imf (1) index (2) infláció (1) ingatlanadó (1) iván lászló (2) járai (2) jobbik (11) kampánnyitó (1) kampány (24) kánaán (3) kdnp (1) kétharmad (1) kiadáscsökkentés (2) költségvetés (11) kósa lajos (7) kövér (6) közigazgatás (1) mádi lászló (2) malév (1) március 15 (1) matolcsy (3) mikola (1) minimálbér (1) miskolc (2) mokka (2) mozgástér (1) mszp (12) munka (2) munkanélküliség (1) nagy kálmán (1) navracsics (7) népszabadság (1) nyíregyháza (1) nyugdíj (6) nyugdíjreform (3) oktatás (1) önkormányzat (1) orbán (16) orbán kormány (1) oszkó péter (2) ovtv (2) párt (14) pesty imre (1) pokorni (3) polgármester (3) politika (15) privatizáció (1) reálbér (1) recesszió (1) sebestyén lászló (1) semjén (1) sümeg (1) svéd modell (2) szalay tamás (1) szécsény (1) szíjjártó (1) szociális ellátórendszer (1) szólás szabadsága (1) tabán (1) tállai andrás (1) tiszavasvári (1) tizenharmadik havi nyugdíj (3) választás (21) választások (1) varga mihály (6) zsiga marcell (1) Címkefelhő

2009.12.29. 20:10 zoli29

"Népszerűségi mutatókat figyelve nem lehet kormányozni"




Az OVTV (a Fidesz elnökének internetes videónaplója) kétrészes évvégi összefoglalóval jelentkezett. Az összeállítás legelső helyére a már korábban is idézett, a Fidesz születésnapi ünnepségén készült interjúból került egy részlet, amelyben Orbán - valószínűleg egy jövőbeni Fidesz-kormány tevékenységére vonatkozó kérdésre válaszolva - a következőképpen fogalmaz:

"Népszerűségi mutatókat figyelve nem lehet kormányozni. Másodsorban én azt gondolom, hogy egyáltalán nem szükséges az, hogy nyakonöntsük az embereket népszerűtlen intézkedésekkel. Azt gondolom, hogy egy megújuláson kell átmenni, aminek vannak kényelmetlen, és vannak rendkívül felemelő momentumai is. Tehát az a felfogás, amit a szocialisták erőltettek ránk, hogy ahhoz, hogy később jó legyen, először mindig rossznak kell lenni, aztán majd eljön a "kommunizmus", ha nem, akkor majd a válságot megoldjuk, és utána majd eljön a föllendülés időszaka - szóval ez a logika nem működik, az élet maga sem ilyen. Lesznek kényelmes és kényelmetlen dolgok is, egyszerre és egy időben. Egy megújuláson fogunk átmenni."

A legnagyobb ellenzéki párt első embere tehát - minden ellenkező híresztelés ellenére - nem állítja, hogy a Fidesz 2010-es választási győzelme esetén csupa olyan dolog fog történni az országban, aminek minden ember örülni fog. Hiszen Orbán egyértelműen kijelenti, hogy a válságkezelésnek - pozitív hozadékai mellett - meglesznek az árnyoldalai is (ahogy ő fogalmaz: "kényelmetlen dolgok").
Azt viszont valóban ígéri a volt miniszterelnök, hogy a társadalom az általa szorgalmazott "megújulásnak" nem csupán a negatív hatásait, hanem már a hasznát is érzékelni fogja.


 

3 komment

Címkék: kampány politika választás mszp orbán fidesz jobbik párt ígéret ovtv


A bejegyzés trackback címe:

https://fidesz-igeretek.blog.hu/api/trackback/id/tr691631158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.12.31. 14:15:41

Sok szeretettel küldöm e dalt:

"Pokorni Zoltán kiemelte: amennyiben a Fidesz nyeri a választásokat, az oktatás területén új finanszírozási rendszert vezet be, amely nem a gyereklétszám, hanem a pedagógusszám alapján finanszírozná az intézményeket, ezzel garantálnák a pedagógusok bérét a központi költségvetésben. Ez 30 százalékos növekedést jelentene az oktatásra fordított összegben, és igazán nagy segítséget a kistelepüléseknek nyújtana"

www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=126278

zoli29 2009.12.31. 15:49:31

@Kettes:

Kösz a hozzászólást! Azt ugye tudod, hogy amit idéztél, egyáltalán nem mond ellent annak, amit én írtam?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.12.31. 17:38:27

@zoli29: Persze, hogy nem mond ellent, és a te dolgod lesz, elvtárs, hogy bemutasd a dolgozó népnek az ígéretek és az ő teljesítésük dialektikus egységét. ;-)

Boldog új évet!
süti beállítások módosítása